Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
EKO Arhitektura - ART Mandala - FENG SHUI - Art of livinig

Umetnost bivanja - Energy Art

Mandala Art
Mandala Grafike
Art Energy
Swing Mandala režiserski stol
Mandala Vitraž

Master of Arts, Sonia Trošt’s opus of paintings expresess the symbol world of different vibrations on Earth, in the ocean, in the sky and in the Universe that surrounds us. Through her precise observation of the nature, sun, water, oceans, elements of air, earth, stars and planets, ART MANDALAS are being born through a majestic explosion of the colors on canvas.

Sonia is bringing into forms also the worlds, mostly hidden to our eyes. She paints different energetic structures and shapes – structures on the canvas, that awake different impulses and feelings. Her painting is a synergetic explosion of colors, shapes, natural materials, Swarovski crystals, minerals, sands and dusts…A vision, transmiting the invisible to the visible world.
Her art is subtitled: Art, Vision & the Universe.

Opus slik magistre Akademije za likovno umetnost Sonie Trošt izraža simbolni svet različnih vibracij na zemlji, oceanu, nebu in v vesolju, ki nas obkroža.
Skozi njeno izostreno opažanje narave, sonca, vode, oceanov, elementov zraka, zemlje, zvezd, planetov… se razlivajo energetske slike in ART mandale v mogočni eksploziji barv na platnu.
Predstavlja tudi tiste svetove, ki so očem v realnem okolju, ki nas obkroža mnogokrat nevidne. Slika razne energetske strukture, nebesne oblike, ki vzpodbudijo v človeku različne impulze in občutke. Njena slika je preplet barv, oblik, naravnih materialov, kristalov, peskov.. Gre za vizijo, ki prenaša Svet Nevidnega v Svet VIDNEGA.
Podnaslov njenega ustvarjanja je Art, Vision & the Universe.

Kaj Art Mandala predstavlja

Slikanje mandale nas povezuje z globjim doživljanjem duha v povezavi z okoljem , ki nas obkroža. Sonia Trośt vsako mandalo slika iz neke središne točke , v perspektiviki. Njeni simboli so v povezavi z vplivi planetov , zvezd, sonca, morja , naravo in njenimi ritmi. Globji pomen koncentričnih simbolov izraža ljubezen, resnico, harmonijo, mir, zavest. Že od praveka je bila mandala glavni simbol za osredotočenje na meditacijo, osebnostni zrelostni proces, zaščito , realizacijo idej, expanzijo zaznave in čutnega sveta.

Ni le umirjanje in osredotočanje, je starodavna znanost na podlagi svete geometrije. V njej se odkrivajo plasti , ki nam odkrivajo kako je ustvarjeno vesolje kot tudi notranja in zunanja manifestacija sveta vs eokrog nas. Prvinske simbole mandal najdemo v različnih kulturaj in civilizacijah. Za Sonio Troštpa je krona umetnosti, znanosti in arhitekture sveta.

Ob slikanju ART MANDAL se zavedam, da eksplozija vseh teh barv in oblik potuje po Vesolju. Hkrati je to del mojega Univerzuma, po katerem se sprehajam in plujem vsak dan.. V tem vesolju me oblivajo raznobarvni občutki, čutenja, občutja ljudi, sebe, narave in bitij, ki iščejo pravo pot, da se stopijo z Njim ali pa stopijo Ven iz te univerzalne matrice .. in takrat .. se zavejo .. tudi sama se zavem tega veličastja barv , oblik, vrtinca življenja.. Upam si Živeti Življenje. Mnogim je to še tuje. Vendar molim in prelivam vse te barve po platnu za Vse nas.. Life! Living life!
While painting ART mandalas I am constantly aware, that the explosion of all those shapes and colors travels troughout the Universe. At the same time, it is a part of the Universe, in which travel everyday. In my Universe, I am overwhelmed by different sensations, my feelings and feelings of others, nature and of those beings, searching the path to merge with Him, or to step out of the universal matrix...and than..the become aware..I am aware of this plentitude of colors, shapes, the flower of life. I dare to Live Life, which some people cant comprehend. I pray and paint all those colors on the canvas for All of us.
Ženska s konceptom (intervju Sonia Sofia TROŠT, začetek na 2:50 min)